شایعاتی به گوش ( گوشی ) رسیده که از ورود غیر مترقبه ی موجودی جدید بنام شهردار حکایت داره . از بس شهردار ندیدم یادم رفته شهردار چه شکلیه و کارش چیه .
البته این شهری که من میبینم روبراه کردنش کار یکی دو تا شهردار نیست
شایعاتی به گوش ( گوشی ) رسیده که از ورود غیر مترقبه ی موجودی جدید بنام شهردار حکایت داره . از بس شهردار ندیدم یادم رفته شهردار چه شکلیه و کارش چیه .
البته این شهری که من میبینم روبراه کردنش کار یکی دو تا شهردار نیست
بنام خدا
در طول تاریخ دو نفر گفتن کوروش آسوده بخواب :
یکی شاه مخلوع بود که گفت : کوروش آسوده بخواب که ما بیداریم ؛ هنوز یه مدتی نگذشته بود که با خفت و خواری تمام سلطنتش رو از دست داد و متواری شد و به اصطلاح گور بگور شد .
دومی من بودم که گفتم: کوروش آسوده بخواب که شهردار بیدار است ( + ) ؛ گویا این جمله برای شهر ما هم اومد نداشت و هنوز شهر در خلا عاطفی ِ یک شهردار بسر میبره .
خداییش اگه اینجا تگزاس بود در نبود شهردار و یک ناظر حتما به تمام بانک ها دست برد زده بودن کوروش پاشو که دیگه وقت خواب نیست ، کوروش پاشو که نه شاه میتونه شهر رو نگه داره نه شهر دار ، کوروش این روزها خوابیدن خیانته به ملته ، کوروش مگه با تو نیستم ، پاشو
بنام خدا
پیرو شایعاتی که درباره شهردار شدن یکی از اعضای محترم شورای شهر بود و طی تماس تلفنی ای که با ایشان داشتیم آخرین اخبار بروز و هیچ جا گفته نشده را به سمع و نظر آنلاین جماعت خشکبیجاری میرسانیم :
در نشست اخیری که اعضای شورای شهر خشکبیجار با هم داشتند و مشورتی هم که با هم کردند برگی دیگر از تاریخ خشکبیجار ورق خورد . این عضو شورا به این نتیجه رسیده که بهتره برای اینکه بعدا با همشهری های محترم توی رودربایستی کاری و اخلاقی گیر نکنه و هم اینکه قبل از اینکه شهر دار این شهر باشه یک شهروند این شهره و قطعا ملت شریف 14 برابر یک شهردار خارجی از ایشون انتظار خواهند داشت این پست واقعا جانکاه رو محول به یک فردی که این شهری نباشه کنن و عطای این خدمت رو به لقای آن ببخشند و در سمت خودشون و با قدرت کامل بر نحوه اجرای عمرانی شهر نظارت داشته باشند .
به گفته ائمه اطهار (علیهم السلام ) مشورت دیواری است که انسان را از شر ملامت حفظ میکند . و به نظر این جانب هم اعضای شورای شهر کاملا درست عمل کردن و بهتره تا این سمت رو به شخص دیگه ای واگذار کنند تا شخص تازه وارد بدون هیچ گونه تعارف یا اینکه کسی حقی به گردنش داشته باشه فقط تمام حواسشو جمع امور شهری کنه .
اگه هدف کسی خدمت باشه از هر سمتی میتونه به مردم خودش خدمت کنه و ما از همینجا دست کلیه خدمتگزاران صادق این مردم رو میبوسیم و برای همه شون آرزوی موفقیت داریم
بنام خدا
این عکس وردی شهر خشکبیجار ( خمام به خشکبیجار ) هستش که چندی پیش بخاطر اینکه کمی از تصادفات اون بخش از پیچ جاده کم بشه یه سرعت گیر روش کار گذاشتن
این سرعت گیر با وجود علائم و چراغ براحتی در شب قابل مشاهده است . البته تا وقتی که هوا مه آلود نباشه ! چند وقتی بود که تصادفات در شبهای مه آلود و و خصوصا برای رانندگانی که زیاد به این ورودی وارد نبودن رخ میداد . در رسیدگی مسئولین کاشف به عمل اومد که خطی که وسط جاده کشیده شده اصولی نیست و راننده ی خودرو در شب مه آلود اون خط رو دنبال میکنه و میخوره به جدول و بووووم !
خوشبختانه همینطور که میبینید با تدبیر عزیزان مسئول این مشکل با خط کشی دوباره و کمی اصولی تر بر طرف شد . ( سپاسگذاریم )
بنام خدا
به عکس زیر دقت کنید ! چی میبینید ؟
این عکس نه خراب شده و نه دستکاری !
این عکس یه کوچه است در ساعت 9 شب غرق در تاریکی مطلق و اون چند تا نقطه سفید لامپ چند تا خونه است !
این عکس ورودی کوچه شقایق هست که در انتهای سردار جنگل وصل میشه به انتهای خیابون شریعتی . با وجود اینکه این کوچه یکم قبلتر خاکی بوده و آسفالت نشده بود اما به همت مسئولین آسفالت خوبی شد و الان مشکلی به مراتب عجیبتر و بحث برانگیز تر داره . این کوچه با وجود داشتن چندین تیر برق تنومد و راست قامت کاملا خاموش و تاریکه . در آخرین باری که از راه شریعتی به طرف سردار جنگل ازش رد شدم ( فکر میکنم هفتم یا هشتم محرم بود ) کاملا تاریک و خوفناک و همچنین از خروجی کوچه تا 100 متر داخل خیابون هم هیچ تیر برقی دارای چراغ نبود !!!!!!!!!!!
لطفا مسئولین به این مشکلات مردم رسیدگی کنن . اگه مردم حرفی نمیزنن از ناآگاهیه . اگه مسئولین بعد از تعمیر این چراغها بتونن یه خبر رسانی بین خانوار های اون منطقه انجام بدن که بعد از خرابی چراغها یا سوختن لامپها ( یا هر اتفاقی ) فورا مراکز مربوطه رو خبر کنن قطعا کمتر شاهد حوادثی تا این حد عجیب و مرموز خواهیم بود .
( امشب دوباره برای دیدن وضعیت برق از اون کوچه رد شدم ، ظاهرا تازگیا از هر چند تا تیر برق رو یکیشون دوباره چراغ گذاشتن . )
شاعر میگه :
امشب دگر بار بی تو از آن کوچه گذشتم
فکر نکن یاد تو بودم ، کار نداشتم ، ول میگشتم
حدود 2 هفته است که خشکبیجار شهردار نداره!معلوم هم نیست که کی شهرداردار(!) می شه. هنوز هم هیچ شایعه ای در مورد شهردار آینده به گوش نمی رسه (جز اینکه آب و هوای سنگر به آقای اباذری نساخته و شاید برگرده همیجا ور دل خودمون!) اما سؤال من اینه که آیا شورای شهر اصلا به فکر انتخاب شهردار هست یا نه؟ آیا شورای خدوم شهر خشکبیجار که با عنایت حقتعالی و مجلس شورای اسلامی دوره ی خدمتشون هم 2 سالی تمدید شده، اساساً تا کنون گزینه ای رو هم بررسی کردن؟ بد نیست اعضای محترم شورا هم کم کم یاد بگیرند از امکانات موجود (شامل بنر و تریبون های مختلف) برای ارائه ی گزارش به مردم(=رأی دهندگان) گاهی استفاده کنند. در این راستا چند سؤال دیگر نیز مطرح می باشد که مختصراً به اینها میشه اشاره کرد:
-آیا اعضای محترم شورا می دونند که شهردار 2 هفته است رفته؟
-آیا نمایندگان شجاع مردم اساساً وقت دارن در جلساتشون بحث انتخاب شهردارو مطرح کنن؟
-آیا در این زمینه گزینه ای هم مطرح می باشد؟
-آیا شورا می دونه که وظیفه ای به عنوان انتخاب شهردار داره؟
-آیا اصلاً انتخاب شهردار واقعاً وظیفه ی شوراست؟
-آیا شورا منتظره تا شاهزاده ای سوار بر اسب سپید بیاد و سکان اداره ی شهرو در دست بگیره؟
-یا اینکه منتظرن که بچه های بالا! یکی رو بفرستن برای شهرداری؟
-آیا اساساً شهر نیازی به شهردار داره؟
-آیا اصلاً موجودی به نام شهردار فایده ای هم داره؟
-آیا همه چی آرومه؟
-آیا من حالم خوبه؟
-آیا ...
بسه دیگه! فعلا همینا رو جواب بدید تا جلسه ی بعد!!!
(کلان + تر = بزرگ + تر)
اینم عکسای مربوط به پست قبلی.
ظاهرا آقای اباذری به عنوان بخشدار سنگر منصوب شدند.برای ایشون در پست
جدید آرزوی موفقیت می کنیم.
چند روزیه در سطح شهر بنرهایی نصب شده که کارهای انجام شده توسط شهرداری در یکسال اخیر رو بیان می کنه. در این رابطه چند نکته به ذهنم رسید که مطرح کنم:
اولین نکته ی قابل تقدیر نفس عمله! همین که شهروندان اینقدر محترم به حساب اومدن که شایستگی اطلاع از کارهای انجام شده رو داشته باشن، خودش گام مهمیه.قابل ذکره که امروزه تو دنیا بحث مشارکت شهروندان در اداره شهر به طور خیلی جدی مطرحه و میشه گفت که اولین قدم در این زمینه آگاهی شهروندان از امور شهره. تو کشور خودمونم، هم در قانون شهرداری و هم در قانون شوراها، هر دوی این نهادها در مواردی موظف به ارائه ی گزارش به شهروندان شدن که متأسفانه عملاً انجام نمیشه. بنابراین میشه این اقدام شهرداری رو به فال نیک گرفت (البته به شرطی که استمرار داشته باشه).
نکته مثبت بعدی در این گزارش حجم وسیع آسفالت معابره که در این مدت انجام شده. همه می دونیم که یکی از مشکلات مشترک همه ی شهرها آسفالته. تقریباً هیچ شهری نیست که مردمش از چاله چوله ی خیابونا گله و شکایت نداشته باشن. تو شهر ماهم که کوچه های زیادی هستن که با توسعه ی شهر در این سالهای اخیر بوجود اومدن و هنوز خاکیند.و انصافاً آسفالت کار سخت و پرهزینه ایه.این که این تعداد کوچه تو این یکسال آسفالت شده جای تشکر داره.
کار بعدی که خیلی هم مهمه ممیزی املاک سطح شهره. ممیزی املاک طبق قانون یکی از وظایف شهرداریه که هر 5 سال یکبار باید انجام بشه. عجالتاً بنده که حدود یک ربع قرن (!) سن دارم، یادم نمیاد که آخرین بار کی تو این شهر انجام شده. اهمیتش هم به خاطر اینه که در عین پر هزینه بودن یک کار زیربنائیه که اگرچه به ظاهر دیده نمیشه اما در برنامه ریزی های آینده و برای تصمیم گیری صحیح خیلی کاربردیه. البته من از کیفیت انجام این کار اطلاعی ندارم اما به هر کیفیتی نفس پرداختن بهش قابل تقدیره.
کار مثبت دیگه که قبلاً هم درباره ش اینجا صحبت شده، توجه به ظاهر شهر و زیبا سازی اونه.
اما در کنار این نکات مثبت بد نیست چندتا انتقاد هم مطرح کنیم:
یه نکته کارهائیه که در بهشت فاطمه انجام شده.هر چند سروسامونی به وضعیت نا به سامان اونجا داده شده، اما به نظر می رسه که یکم زیاد از حد به گورستان شهر پرداخته شده.اون حجم وسیع کفسازی، در شرایطی که خیلی از پیاده روهای شهر داغونه، یکم غیر منطقی به نظر می رسه.با توجه این که شهر ما از نظر فضاهای تفریحی زیر خط فقر مطلق به سر می بره و تنها پارک شهر که در نقطه ی نامناسبی هم قرار گرفته خیلی کوچیکه، دیدن محوطه سازی های گسترده در قبرستان، که اوجا رو به شکل یه پارک درآورده، تعجب آوره. ضمن اینکه باید توجه داشته باشیم که بهشت فاطمه عملاً در داخل شهر قرار گرفته و طبق استانداردهای شهرسازی کم کم باید به فکر یک قبرستان جدید در خارج محدوده ی شهر بود. مضافاً بر اینکه در طرح هادی شهر هم برای اون منطقه کاربری دیگه ای تعیین شده.بنابراین فکر می کنم که بخش اعظم اون هزینه ها می تونست جای مفید تری صرف بشه.
بحث بعدی برگزاری برنامه های فرهنگیه. البته خیلی خوبه که شهرداری به امور فرهنگی اهمیت می ده.اما لازم نیست که خودش مستقیماً وارد کار بشه (چون خودش کارای زمین مونده ی زیادی داره) می تونه این کارو از طریق نهادهای فرهنگی مثل هیئتهای مذهبی یا گروههای هنری و با حمایت و پشتیبانی از اونها انجام بده.
با یک نگاه کلی به گزارش عملکرد ارائه شده، به نظر میرسه که اولویت کاری شهرداری در یکسال گذشته با کارهایی بوده که زود به نتیجه برسند. در واقع بیشتر همت شهرداری به کارهای اصطلاحا روبنایی معطوف بوده.در حالی که نیاز اساسی این شهر امروزه بیشتر زیربنائیه. اون چیزی که باعث شده خشکبیجار به اندازه ی شهر های همجوار مثل خمام و کوچصفهان رشد نکنه همین مسأله است. طرح هادیی که امروز در شهرداری ملاک عمله، در سال 76 تهیه شده (دوره طرح هادی 10 ساله است) ضمن اینکه بسیار ضعیف و پرانتقاده (و شایعه که در زمان تهیه اش برخی اعمال نفوذها صورت گرفته!). بدتر از اون طرح تفصیلیه که مربوط به سال هفتاده در حالی که دوره ی طرح تفصیلی 5 ساله است.و همین ها باعث شده که ساخت و ساز در شهر با مشکلات زیادی روبرو باشه که این مسأله روند توسعه ی شهرو مختل می کنه.با همه ی اینها اما متأسفانه در این زمینه ها کاری صورت نگرفته. اما جذابیت کارهای زود بازده اینه که مردم اونو سریع و مستقیما لمس می کنند و سیل پیامهای تشکر روانه میشه ولی کارهای زیربنایی ممکنه سالها بعد نتیجه ش دیده بشه. نمونه ش همین تعریض بلوار مطهری که خیلی سریع پیش رفت، نتیجه ی آماده بودن زیرسازیش بود که 15 – 16 سال پیش در زمان شهرداری آقای صبوری ساخته شده بود. با این اوصاف اگه یکم بدبین باشیم باید فکر کنیم که قراره این شهر بازم سکوی پرتاب افراد به پست های بالاتر باشه ولی ما کلاً بدبین نیستیم خداروشکر!
نکته ی آخر اینکه خدماتی که در یک شهر انجام میشه صرفاً حاصل زحمات یک فرد نیست و افراد زیادی در این زمینه خدمت می کنن که عمدتاً هم دیده نمی شن. از جمله ی این افراد پرسنل زحمت کش شهرداری از کارگران و کارمندان و کارشناسان هستن که دست همه شون درد نکنه!
در حین نوشتن این مطلب خبردار شدم که آقای شهردار دارن از این شهر می رن (این دفعه دیگه جدی جدی). اگه راست باشه حیف شد چون با اومدن ایشون شهر یه تکونی خورده بود و امیدوار بودیم که در مسیر پیشرفت قرار بگیره.امیدوارم این مسیر ادامه داشته باشه و ایشون هم هرجا هستن موفق باشن.
بنام خدا
در پست قبلی (+) نوشته بودیم که از شهردار محترم تقاضا داریم مشکل نت رو حل کنن اما ننوشته بودیم که خودشون اینترنت بیارن داخل شهر و خوشون سیم کشی رو انجام بدن که در جوابش به یکی از دوستان فرمودند " که مگر مشکل اینترنت را شهرداری باید حل کند "
و اینکه دوستشون در (اینجا) گفتن شما باید برید از مخابرات شهر و بعد مخابرات استان پیگیری کنید
همانند شهردار محترم اینگونه میفرماییم " مگر مشکل نت را کاربر باید حل کند ! مگر مسئولین محترم ( مخابرات و حومه )جان به جان آفرین تسیم نموده اند که از توان انجام وظایف خودشان بر نمی آیند ؟؟؟؟؟؟؟ "
خدا رو هزار بار شکر که اپراتور ( یا همان اپراطور) های تلفن همراه اینقدر مردونگی داشتن که اینترنت پر سرعت ارائه بدن که امثال مسئولین ما اینقدر برای ما طاقچه بالا نذارند .
ااینقدر گفتم مسئولیت که یاد مسئولیت شهر داری هم افتادم
فکر میکنم که رسیدگی به خیابان ها جز وظایف شهر داری باشه
مانند :
اگه من زیاد به این کنده کاری گیر ندادم بخاطر اینه که شهردار محترم قبلی وسط جاده باریک جدول کاری کرده بود و گل و بوته کاشته بود که ملتی که توی باریکی راه گیر افتادن بتونن از محیط سبز لذت ببرن ، باز هم شکر که شهردار کنونی بفکر برداشتن این جدول بی معنی شد و از خداوند بزرگ خواستاریم که شهردار بعدی این لکه ننگ شهر رو لاپوشونی کنه و پرش کنه
آمین